Selecteer een pagina

Leutinkveldweg 30

7522 PW Enschede

VERKOCHT

Perceelsgrootte 1.358 m²

Omschrijving

 

VERKOCHT

Te koop op een fantastische locatie aan de rand van Enschede en Hengelo, centraler wonen en toch in het bos kan bijna niet.

BOSWACHTERSHUIS op LANDGOED “LONNEKERMEER”.

Wonen op een droomplek dicht bij alle voorzieningen en toch met privacy en ruimte in een wel heel erg knusse en authentieke woning welke zeer goed is onderhouden? Dat is nu mogelijk.

Deze plek is zo uniek. Hier is zomaar geen tweede van te vinden. En van deze woning zeker niet.

De reeën lopen in het weiland voor het keuken- en woonkamer raam. Rondom de woning ligt een fraai aangelegde tuin en een afgeschermd erf. Achter de grote gesloten toegangspoort in de zon is het heerlijk vertoeven.

 

De tuinkamer met houtkachels geeft nog eens extra de mogelijkheid optimaal van de zonnige plek te genieten.

In het fraaie Twentse coulissen landschap met de buren op gepaste afstand kunt u tot ver in het najaar buiten onder het overdekte terras in de buitenkeuken koken en genieten van de natuur.

Het landschap Overijssel geeft de grond uit in erfpacht en u kunt eigenaar worden van deze droomplek voor € 439.000,- De jaarlijkse canon is vastgesteld op €7000,-

De dubbele paardenstal is al enige jaren niet meer bewoond door trouwe viervoeters maar dat is bij een volgende eigenaar heel goed mogelijk. Buiten rijden of met de koets op pad in de aangrenzende bossen kan uw nieuwe hobby worden.

Deze boswachterswoning valt onder monumentenzorg als rijksmonument en is traditioneel gebouwd in 1912, opgetrokken uit steens metselwerken de in 2000 vernieuwde kap na brandschade is gedekt met pannen en voorzien van isolatie. De houten kozijnen zijn gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing of van voorzetramen. De woning is vanaf 2004 gerenoveerd en voorzien van vele vernieuwde authentiek details waarbij er in goed overleg met de monumenten commissie veranderingen zijn aangebracht die u beslist moet bekijken.

Indeling Boswachterswoning

Begane grond

Hal/entree met meterkast, welke volledig is vernieuwd met alle elektriciteit en glasvezel, kantoor, woonkamer met houtkachel voor een mooie schouw en een massief eikenhoutenvloer.

Keuken met een mooie landelijke uitstraling en voorzien van moderne apparatuur o.a. een vaatwasser, twee ovens waarvan één conventionele oven en één combioven, grote inbouwkoelkast, een grote 5- pits gaskookplaat met daarboven een schouw met een ingebouwde afzuigunit, een mooie ingebouwde servieskast en een witte spoelunit samen met een Belgisch hardstenen blad maken de keuken tot een zeer compleet geheel.

De deur naar buiten naar het zonnige terras is praktisch en prettig. Een heel bijzonder extraatje is de kelder welke ingericht is als wijnkelder met mooie verlichte nissen voor uw wijnvoorraad.

Naast de keuken ligt de eetkamer waar twee grote openslaande deuren in de voormalige gesloten deuren zijn geplaatst. Ook hier staat weer een gezellige vrijstaande houtkachel. De achterdeur naast de eetkamer komt in een landelijk ingerichte bijkeuken in dezelfde stijl als de keuken. Het toilet met fonteintje en daarachter de ruimte voor de wasmachine en de opstelplaats voor de CV ketel maken de woonverdieping beneden compleet.

1e verdieping

Via de trapopgang, vanuit het tussenliggende gedeelte naar de keuken, komt u op de overloop met aangrenzende twee slaapkamers en veel bergruimte achter de schuine kanten.

Ook op de bergzolder kunt u nog spullen kwijt. De badkamer heeft een duo-douchestoom cabine met stoom met muziek. De wastafel is weer uitgevoerd in de landelijke “touch” net als de keuken en de bijkeuken.

Het uitzicht uit de diverse ramen is weer de kers op de taart. Genieten van alle wild om u heen en de ruimte in de natuur is onbetaalbaar.

Op het erf komen we een ruime schuur tegen met een hondenren gedeelte. Tevens zou u daar een auto in de garage kunnen parkeren of een koets voor de paarden.

Het erf biedt voor de openslaande deuren in de eetkamer een extra tuinkamer met achterin nog een bar waar u gezellig familie en vrienden kunt ontvangen bij een heerlijke hout gestookte kachel.

Tevens is er een buiten keuken gerealiseerd onder een overkapping. Dit alles met het geweldig mooie uitzicht over het landgoed waarvan u op deze manier wel de lusten maar niet de lasten heeft.

In de extra documenten vindt u de algemene regels voor de erfpacht en ook van het rijksmonument.

Wanneer u denkt dit is echt iets voor mij dan aarzel niet maar kom kijken en maak een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Deze is niet klaar in 30 minuten kan ik u verzekeren maar vraagt wat meer van uw tijd.

Deze presentatie is informatief en geheel vrijblijvend. Aan eventuele onjuistheden kunnen geen rechten worden ontleend.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Twente vindt u op Funda.

Bezichtigingen aanmelden uitsluitend via de mail. U wordt dan gebeld voor een afspraak.

Brochure >>>

Lees meer >>>

Ander aanbod

7481 EW Haaksbergen

€ 325.000 k.k.